jueves, 7 de mayo de 2015


A17, 7 de maig de 2015. 
Alejandra Martínez y Alexia Palomar

Hemeroteques de diaris, bases de dades de cinema, Flickr.

1.a. Compara el sistema de cerca de les hemeroteques de dos diaris (entenem per hemeroteca tant el buscador del diari com la secció anomenada “hemeroteca” si en té): un dels diaris ha de ser La Vanguardia i l’altre és d’elecció lliure. Segueix la següent fitxa, explicant per a cada diari la situació de cada element d’anàlisi:

Fitxa d’anàlisi:



Aspectes a analitzarDiari A.
La Vanguardia
Diari B.
El País
Tipus de cerca directa (té cerca simple, avançada?)
És una cerca avançada. Podem buscar per dates i per paraules clau.


Cerca avançada.

Llenguatge de consulta (quins operadors té?)

Operadors booleans.



Operadors boleans.
Filtres d’acotació temporalDel 1881 a l'actualitat, 2015.


Any, mes i dia.
Matí, tarda, nit.

Filtres d’acotació en col·leccions dins del diari (seccions, suplements...)Especials, Clasificados, ESCAPE.. Edicions segos comarques de Catalunya, LVG Madrid, Suplements, Viajar, Catalonia at hand, Vivir…




El viajero.
El País Semanal.

Edició Impressa.
El País
Filtres d’acotació en camps del registre (autor, títol...)Mostra tan sols les portades en els resultats.



Et selecciona tots els arxius indicant l'autor
Filtres d’acotació per formats (cerca de vídeos, fotos, gràfics...)





Cerca exploratòria o de navegació cronològica (calendaris)







Després d’omplir la fitxa, quin diari consideres que és millor? per què? comenta-ho breument

Segons la nostra opinió, els dos son bons, però si hem d'escollir un, creiem que és millor el País, perquè arribariem de manera més ràpida i senzilla a l'objectiu.

1.b. Fes una mateixa cerca (o similar) en els dos diaris sobre un tema que tingui relació amb la temàtica del teu bloc. Indica l’equació de cerca, els filtres, el nombre de resultats obtinguts i selecciona i copia un resultat (títol, link i les primeres línies) obtingut a cada diari.

-Equació de cerca: "conciertos"

La Vanguardia: 45894 resultats.

http://www.lavanguardia.com/buscador/index.html?filter.q=conciertos&x=0&y=0

-Títol: Vanesa Martín llega este viernes a la Axerquía con su 'Crónica de un baile'.
-Subtítol: (No té)
-Primeres línies: "La cantautora Vanesa Martín llega este viernes por la noche, a las 22,00 horas, al Teatro de la Axerquía de la capital cordobesa, donde ofrecerá el concierto enmarcado en el Festival de Patios y en el que el público disfrutará con los temas de su último disco 'Crónica de un baile'."

El País: 16714 resultats.

http://elpais.com/buscador/

-Títol: "La Orquestra Nacional se atreve con las maldiciones"
-Subtítol: (No té)
-Primeres línies: “Cuando nuestro lado oscuro se pone al servicio del talento creativo, salen grandísimas obras”, dice Félix Alcaraz, director artístico de laOrquesta y Coro ÇNacionales de España (OCNE)


2. Selecciona dues bases de dades de cinema i televisió (per exemple, IMDB i All Movie, o si vols, altres) i localitza la mateixa pel·lícula en cada base de dades (si pot ser, que tingui alguna relació amb la temàtica del teu blog).

Compara les dues fonts, seguint el teu criteri. Com a exemple, pots comparar la informació que ofereixen (per exemple, l’argument de la pel·lícula, fitxa tècnica, els comentaris o crítiques...), apartats del web, sistemes de cerca, etc. 

IMDB
http://www.imdb.com/title/tt0758766/?ref_=fn_al_tt_1




















ALL MOVIE

http://www.allmovie.com/movie/music-and-lyrics-v343366

















Al buscar la pel·lícula, "Music and lyrics" en les dues webs, ens hem adonat que a la segona web, no trobem la pel·lícula si no és amb el títol original. Per tant si la busques amb el nom espanyol "Tu la letra y yo la música" no la trobes. 
A la pàgina d'Imdb, podem trobar comentaris d'usuaris que han vist la pel·lícula, en canvi, la segona pàgina no t'ofereix aquesta opció.
D'altra banda, All movie, t'ofereix pel·lícules relacionades, mentre que la primera pàgina no té aquesta opció.
Ambdues pàgines t'ofereixen opcions que l'altre no, per tant es podrien completar mútuament.

3. Localitza a Flickr dues fotografies tenint en compte les següents condicions:

a.Una fotografia per publicar al teu blog que tingui alguna relació amb la temàtica del blog. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

https://www.flickr.com/photos/iambrainwasher/5521049670/in/photolist-9pSPHy-9d7Fy4-3W4NAJ-4S1cqk-9dm14X-ycSvN-RAoAp-r3pTTg-4S1bZ4-7yiAfD-4iFcTx-6SNw9S-a71aCp-i1A8C6-dvnxr8-aQopm8-37KAJu-8sfzy-6pgCHH-55o8Zq-7JZ9K4-8erxGX-8yjZmE-jwwKkB-9Et1sP-dLUanw-bWQ4F-5uroUT-9BBC38-ovvUjH-ovN664-7BUqPh-m8QnXH-nzWcr4-7xmfWL-oziCUM-9g4Yu7-9XQWuJ-8MjKMh-dUpnhz-9416iT-8H7Kcm-9cJNW2-dMjHhc-f1VMGB-6J5qHz-msAhRg-pNcvET-i4m9NT-otS2yC




b. Imagina que treballes a una publicació digital comercial. Has de localitzar una imatge (sobre alguna temàtica relacionada amb el blog) para fer-la servir dins d’un vídeo.
Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

https://www.flickr.com/photos/pereperico/5387955823/in/photolist-9pSPHy-9d7Fy4-3W4NAJ-4S1cqk-9dm14X-ycSvN-RAoAp-r3pTTg-4S1bZ4-7yiAfD-4iFcTx-6SNw9S-a71aCp-i1A8C6-dvnxr8-aQopm8-37KAJu-8sfzy-6pgCHH-55o8Zq-7JZ9K4-8erxGX-8yjZmE-jwwKkB-9Et1sP-dLUanw-bWQ4F-5uroUT-9BBC38-ovvUjH-ovN664-7BUqPh-m8QnXH-nzWcr4-7xmfWL-oziCUM-9g4Yu7-9XQWuJ-8MjKMh-dUpnhz-9416iT-8H7Kcm-9cJNW2-dMjHhc-f1VMGB-6J5qHz-msAhRg-pNcvET-i4m9NT-otS2yC/















No hay comentarios:

Publicar un comentario